<The> Implications of information asymmetry with regard to monetary theory of Joseph Stiglitz - Martincová, Marta, 1955-
Vvysvetlenie teoretického prínosu Josepha Stiglitza k vysvetleniu informačnej asymetrie na trhu. Kritické zhodnotenie prístupov MMF k riešeniu finančných kríz vo svete. Kritika reštriktívnej antiinflačnej politiky a reformy finančného systému podľa odporúčaní MMF. Návrh nových prístupov k financovaniu ekonomického rozvoja a novej podoby globálneho platidla, podobného zvláštnym právam čerpania (SDR).