Theoretical contribution of W.F. Sharpe in the area of investment on the financial markets as the ground for the investment policy of pension institutions - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Význam poznania základných teoretických východísk teórie finančných trhov, ktoré by mali byť základom pri vytváraní investičnej politiky dôchodkových správcovských spoločností. Vytvorenie optimálneho trhového portfólia pomocou modelu CAPM (Capital Asset Pricing Model).