Studijní neúspěšnost na Českých vysokých školách (a důvody, které k ní vedou) - Mouralová, Magdalena
Analýza dôvodov štúdijnej neúspešnosti. Situácie smerujúce k opusteniu štúdia a ich príčiny. Nespokojnosť s podobou štúdia a formou výuky s voľbou odboru. Nedostatok motivácie k štúdiu. Nekompaktibilita s vysokou školou, vysokoškolským prostredím. Nedostatok schopností. Ideálne typy predčasných odchodov zo štúdia.