Štátna imigračná politika pozná len azylantov - Karlubíková, Jana
Otázky importu zahraničných pracovníkov na domáci pracovný trh. Slovensku chýbajú štatistiky, koncepcie a programy riadenia pracovnej imigrácie. Cudzinci s povolením na pobyt, žiadatelia o azyl. Na konkurenčný boj s okolitými krajinami o pracovníkov z cudziny nemá Slovensko najlepšie dispozície. Slovensko nemá s riadením ekonomickej migrácie tretích krajín ani takmer žiadne skúsenosti.