Garančné poistenie a nároky z garančného poistenia - Ruppová, Nataša
Garančné poistenie, ktoré upravuje zákon č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení, je s účinnosťou od 1.1.2004 súčasťou systému sociálneho poistenia. Zákon o sociálnom poistení definuje garančné poistenie ako poistenie pre prípad platobnej neschopnosti zamestnávateľa na uspokojovanie nárokov zamestnanca a na úhradu príspevkov na starobné dôchodkové sporenie nezaplatených zamestnávateľom do fondu príspevkov na starobné dchôdkové sporenie.