Finančné služby vytvárajú takzvaný finančný priemysel Prístup k finančným službám a problémy finančnej exklúzie v krajinách EÚ a na Slovensku - Chovancová, Božena
Poskytovanie finančných služieb. Snaha Európskej komisie zvýšiť kvalitu finančných služieb. Komparácia krajín EÚ 15 a EÚ 10 podľa ukazovateľa vývoja assets/GDP. Poskytovanie finančných služieb na Slovensku prostredníctvom licencovaných a nelicencovaných spoločností. Vkladové operácie. Údaje Eurobarometra o využívaní finančných služieb v krajinách Európskej únie a na Slovensku.