Peňažné toky z investičnej činnosti - Sklenka, Miloš
Obsahová náplň peňažných tokov - príjmy a výdavky peňažných prostriedkov, prírastky a úbytky peňažných ekvivalentov. Peňažné toky z investičnej činnosti. Informácie o peňažných tokoch z investičnej činnosti majú veľký význam pre riadenie účtovnej jednotky. Poskytujú informácie o tom, či peniaze investované v súčasnosti prinesú v budúcnosti dostatočné príjmy. Investície ovplyvňujú budúce správanie podniku a jeho úspešnosť. Preto je veľmi dôležité, aby im účtovná jednotka venovala dostatočnú pozornosť.