Výnosové metódy a ich aplikácia v podmienkach Slovenskej republiky - Jakubec, Miroslav
Metódy, ktoré môžu znalci používať pri ohodnocovaní majetku podniku. Metódy výnosové - odvíjajú sa od predikovaných budúcich výnosov, výsledkov hospodárenia, cash flow a pod. a zohľadňujú výnosový potenciál podniku. Metóda DCF entity - ohodnotenie vychádzajúce z výpočtu hodnoty podniku ako celku - najpoužívanejšia metóda v praxi svetových ohodnocovacích spoločností. Metóda FCF equity, metóda DCF APV. Podnikateľská metóda v podmienkach SR a jej nedostatky.