Osobennosti formirovanija istoričeskogo soznanija graždan Slovakii - Pekník, Miroslav
Výsledky výskumu týkajúceho sa úrovne poznatkov obyvateľov Slovenska o národnej histórii. Názory spoločnosti na vzťahy Slovenskej republiky so susednými štátmi. Spoločensko-politický kontext obdobia po roku 1989. Hodnotenie vzťahov SR so susednými štátmi v jednotlivých hostorických obdobiach. Názory spoločnosti na súčasnosť SR.