Možnosti vývoja slovenskej ľavice - Koper, Ján
Analýza možných ciest integrácie, zefektívnenia činnosti a predpokladov na volebný úspech tých politických strán, ktoré predstavujú slovenskú ľavicu. Ide predovšetkým o alternatívu absorbovania malých politických strán najsilnejšou ľavicovou stranou, zjednotenie ľavice na báze rovnoprávnosti, hľadanie podpory parlamentných politických strán zo strany mimoparlamentných ľavicových subjektov, vytváranie regionálnych politických strán, vytváranie volebných koalícií, aktívna práca na vlastnej politickej problematike.