Medzinárodný terorizmus ako jedna z mnohých podôb ozbrojeného násilia - Raslavská, Ivana
Problematika terorizmu ako fenomén súčasných medzinárodných vzťahov. Analýza viacerých foriem teroristických zoskupení, ich motívy a aktivity destabilizujúce politický systém a narúšajúce demokratické fungovanie spoločnosti. Efektivita globálnych opatrení v súvislosti s bojom proti terorizmu činnosť medzinárodných štruktúr OSN a EÚ.