Globálne problémy a ich podstata - Žúdel, Branislav
Deskripcia vybraných názorov približujúcich podstatu globálnych problémov a analýza možných riešení týchto problémov. Teoretické východiská existencie globálnych problémov a analýza problematiky externalít v životnom prostredí. Celostný filozofický pohľad na globálne problémy a ich riešenie.