Ekonomika Slovenska - postavenie vo svetovej ekonomike z pohľadu medzinárodnej komparácie - Hniličan, Vladimír
Vývoj jednotlivých oblastí ekonomiky zo strednodobého hľadiska, širší a komplexnejší pohľad na ekonomickú pozíciu Slovenska ako členskej krajiny EÚ v rámci ekonomického priestoru V4 a EÚ. Makroekonomický vývoj, konkurencieschopnosť a ekonomické hodnotenie Slovenska. Identifikácia hlavných problémov ekonomiky Slovenska.