Spôsoby oceňovania dlhodobého majetku - Šulovská, Miriama, 1980-
Účtovníctvo účtovnej jednotky musí byť vedené v peňažných jednotkách slovenskej meny. Dlhodobý majetok sa oceňuje v nadväznosti na spôsob obstarania: 1. obstarávacou cenou, 2. vlastnými nákladmi, 3. reprodukčnou obstarávacou cenou. Príklady ocenenia DHM nadobudnutého kúpou a ocenenia DHM vytvoreného vlastnou činnosťou.