Opravné položky ako spôsob zníženia hodnoty dlhodobého majetku - Šulovská, Miriama, 1980-
Opravná položka sa tvorí na základe zásady opatrnosti, ak je opodstatnené predpokladať, že nastalo zníženie hodnoty majetku oproti oceneniu v účtovníctve. Opravná položka k neodpisovanému dlhodobému majetku. Opravná položka k odpisovanému dlhodobému majetku. Tvorba opravnej položky k DHM odpisovanému.