Vliv rozvojové politiky EU na zapojování zemí ACP do světové ekonomiky - Adamcová, Lenka
Vymedzenie pojmu rozvojová politika EÚ. Definícia jej cieľov a nástrojov. Popis hlavných nástrojov vytvorených na podporu zapájania krajín ACP do svetovej ekonomiky a vymedzenie hlavných problémov, ktoré zo sebou prinášajú v súčasnosti prejednávané dohody o ekonomickom partnerstve.