Globálne trendy v bankovom sektore - Bikár, Miloš, 1973-
Rastúci význam úverových trhov, majetkových aktív a investičný boom, sprevádzaný finančnými problémami rôzneho druhu. Investičné prostredie v USA. Vlna konsolidácie v európskom bankovníctve. Dominancia medzinárodných bánk, ktoré vlastnia viac ako 90 percent trhu v Chorvátsku, ČR, Estónsku a na Slovensku a viac ako 60 percent v ďalších krajinách. Rusko a Ukrajina ako cieľové trhy expanzie medzinárodných bánk. Najväčší potenciálny trh - Čína.