Príčiny a dôsledky rozpadu Česko-Slovenskej federácie - Greguš, Peter
Spoločné znaky rozpadu ZSSR, Juhoslávie a česko-slovenskej federácie. Problém českej a slovenskej identity. Spoločný štát Čechov a Slovákov pred 2. svetovou vojnou. Slovenská otázka počas Druhej svetovej vojny. Vývoj po Druhej svetovej vojne.