Riešenie krízových situácií v špecifickom prostredí verejnej správy - Šimák, Ladislav
Všeobecné otázky bezpečnosti SR. Teoretické rozpracovanie systému krízového riadenia vo verejnej správe. Zmeny názorov na bezpečnostný systém SR a systém krízového riadenia vo verejnej správe po voľbách v roku 2006. Návrh rámcových opatrení na vypracovanie materiálu Zámer výstavby a ďalšieho rozvoja bezpečnostného systému SR do roku 2010 bol zatiaľ odmietnutý. Skvalitňovanie bezpečnostného systému SR nie je ani v súčasnosti dokončené.