Kapitálové dohody Basel, smernice Európskej únie CAD a oceňovanie rizík bankového portfólia - Horvátová, Eva, 1958-
Poukázanie na to, akým spôsobom a v akom rozsahu boli implementované požiadavky Basel I a Novej bazilejskej dohody označovanej aj ako Basel II do smerníc EÚ, ako sú smernice OFD, SRD, CAD I, CAD II a CAD III. Súvislosti medzi kvantitatívnou a kvalitatívnou stránkou merania rizík bankového a obchodného portfólia. Rozdiely medzi smernicami EÚ a dokumentmi Basel I., II. a teritoriále rozdiely v ich aplikácii.