Európska únia a Blízky východ - Belmiloud, Majid
Vzťahy Európskej únie s krajinami na Blízkom východe. Terorizmus. Arabsko-izraelský konflikt. Iracká vojna. Podpora demokratických reforiem na Blízkom východe. Ropa a zemný plyn. Strategický význam Turecka pre Európu.