Management of agricultural production in the conditions of information society - Látečková, Anna
Aj pre poľnohospodárske podniky je konkurenčnou výhodou implementácia kvalitného softvérového riešenia. Autori článku sa zameriavajú na problémové oblasti, ktoré je potrebné rešpektovať pri automatizovanom riadení poľnohospodárskej výroby. Za dôležité považujú vytvorenie zodpovedajúcej informačnej infraštruktúry zohľadňujúcej organizačnú štruktúru podniku a požiadavky manažérov na dostupnosť informácií, sledovanie údajov z hľadiska envirinmentálneho hospodárenia (nitrátová smernica) a navrhujú vybrané aspekty pre automatizovaný podnikový informačný systém.