Social information in managerial accounting and managerial information system - Škorecová, Emília
Trhová ekonomika so sociálnou orientáciou je efektívnejšia ako bez nej. Potreba sledovania sociálnych informácií v manažérskom účtovníctve a v manažérskych informačných systémoch podnikov. Dokumentovaná je zaostávajúca sociálna situácia a životná úroveň poľnohospodárstva SR v porovnaní s ostatnými odvetviami NH. Stručná charakteristika metódy riadenia Balanced Scorecard a nového modelu ekonomiky s názvom Ekonomika Spoločenstva, ktoré kladú dôraz na sociálny aspekt podnikania. Najdôležitejšie okruhy sociálnych informácií potrebných pre riadenie na podnikovej i nadpodnikovej úrovni. Formulácia opatrení v oblasti riadenia i jeho informačného zabezpečenia.