Celoživotní vzdělávání se stává standardem - Mihalčová, Bohuslava, 1963-
21. storočie ako storočie znalostí a rozhodujúceho významu ľudského kapitálu. Celoživotné vzdelávanie ako systémový prístup, ktorý je zameraný na štandardy znalostí a schopností, ktoré ľudia potrebujú spĺňať bez ohľadu na vek. Kľúčové problémy, na ktoré by mala byť zameraná stratégia celoživotného vzdelávania. Nesystémovosť, jednorázovosť a kampaňovitosť ako bariéry firemného vzdelávania. Psychologická bariéra. Celoživotné vzdelávanie a podpora rozvoja osobnosti.