Management zdravotnických zařízení - Souček, Zdeněk
Sprísňujúce sa rozpočtové pravidlá a vznikajúca konkurencia v zdravotníctve si vyžadujú dôslednejšie zavedenie moderných manažérskych metód. Nízka úroveň manažérskych znalostí ako príčina mnohých problémov vo verejnoprávnych zdravotníckych zariadeniach. Veľký rozdiel medzi medicínskymi (odbornými) vedomosťami a manažérskymi vedomosťami. Prvotná príčina absencie špičkových manažérov v zdravotníctve. Trh a konkurencia v zdravotníctve. Je zdravotnícke zariadenie firmou?