Biotechnologické plodiny sú trendom - Janků, Jana
Rok 2006 bol pozitívnym rokom v prijímaní biotechnologických plodín v celosvetovom meradle. Výmera ich pestovania prevýšila vlani hranicu 100 miliónov hektárov. International Service for the Acquisition of Agri-Biotech Application (ISAAA) - medzinárodná nezisková organizácia. Rozširovanie plôch, na ktorých sa pestujú biotechnologické plodiny. Noví pestovatelia a dovozcovia. Kľúčové centrá rastu v Amerike, Ázii, Afrike a Európe. Hnacia sila budúceho rozvoja.