Pojem u nás takmer neznámy - Hinzeller, Gabriel
Rozdelenie vyprodukovaného zisku. Charakteristika a typy dividend. Pomerový ukazovateľ na odhad výšky budúcich dividend. Klasifikácia dividendových politík. Vzťah výšky dividendy od situácie na trhu. Vyplácanie dividend v hotovosti alebo vo forme dodatočných akcií.