Certifikácia a súvisiace pojmy v praxi a odbornej literatúre - Kollár, Vojtech
Pojmy certifikácia, certifikát, akreditácia, autorizácia, zhoda, posudzovanie zhody - sú pojmy, ktoré sa časo používajú. Je potrebné uvedomiť si správny obsah týchto pojmov. Tieto pojmy v slovníkoch, technických normách, zákonoch a vyhláškach, na internete. Certifikát má predstavovať dokument, ktorý má svoju hodnotu, na jeho získanie sa vynaloží veľa síl, vedomostí a prostriedkov. Každý certifikát má mať uvedené kto ho vydal a identifikáciu oprávnenia na vydávanie certifikátov, čo umožní overiť si oprávnenie. Produktový manažér musí zvládnuť problematiku certifikácie v etape návrhu a vývoja, v procese nakupovania, v etape umiestňovania na trh a tiež z pohľadu ochrany spotrebiteľa.