Stát a jeho úloha v pojišťovnictví - Křivohlávek, Václav
Význam štátu pre aktivity poistného trhu. Záujem štátu o existenciu a činnosť poisťovní ako subjektov finančného trhu, realizujúcich súkromné poistenie. Spôsoby zásahov štátu do aktivít poisťovní, ktoré sú obchodnými spoločnosťami. Reakcia poistného trhu ČR na zásahy štátu vyvolanými harmonizáciou práva s právom ES. Faktory pre rozvoj poisťovníctva.