Vývoj globálnych tovarových tokov - Baumgarten, Helmut
Ekonomický rast krajín: Brazília, Rusko, India a Čína a ich vplyv na globálne dopravné prúdy. Zosilňujúce sa importné a exportné tovarové toky v týchto krajinách. Dopravné a tovarové toky vo svete. Vyčerpávanie kapacity existujúcej infraštruktúry. Kontajnerové dopravné systémy. Letecká nákladná doprava. Kombinovaná doprava "more-vzduch". Bezpečnosť v dopravnom reťazci.