Determinanty dlhodobého ekonomického rastu v endogénnych teóriách rastu - Lábaj, Martin, 1982-
Základné rozdiely medzi pôvodným neoklasickým modelom ekonomického rastu (Solow-Swan modelom) a enogénnymi modelmi rastu rozpracovanými Paulom Romerom a Róbertom Lucasom. Zmena vo vnímaní faktorov dlhodobého ekonomického rastu ako aj konkurenčných výhod jednotlivých krajín.