Desať krokov Európskej komisie pre uskutočňovanie Lisabonskej stratégie - Bartl, Jaroslav
Rozšírenie a prehĺbenie vnútorného trhu. Zabezpečenie otvorených a konkurenčných trhov. Zlepšenie európskeho a národného regulačného prostredia. Rozširovanie a zlepšovanie európskej infraštruktúry. Zvýšenie a zlepšenie investícií do výskumu a vývoja. Uľahčenie inovácií, aktualizácia informačných a komunikačných techník a technológií a trvalo udržateľné využitie zdrojov. Príspevok pre silnú európsku priemyselnú základňu. Modernizácia systémov sociálnej ochrany. Zlepšenie prispôsobivosti pracujúcich a podnikov a pružnosť pracovných trhov. Zvýšenie investícií do ľudského kapitálu prostredníctvom lepšieho vzdelania a zručností.