Nové trendy v zaistení - Krátka, Zuzana, 1968-
Zaistenie je globálnou činnosťou, neexistuje v podstate žiadne regionálne ohraničenie zaistného trhu, lebo dopyt a ponuka sú tu už tradične medzinárodné. Svetový zaistný trh je veľmi komplikovaný, jeho účastníci môžu byť previazaní zložitou sieťou vzájomných väzieb. Problematika najnovších trendov na svetovom zaistnom trhu. K najvýraznejším trendom globálneho zaistného trhu patrí rastúci dopyt poisťovateľov po rizikovejších a sofistikovanejších produktoch, predovšetkým po ART metódach.