Najdôležitejším kritériom sa stala udržateľnosť - Múčka, František
Otázka Európskej centrálnej banky (ECB) či je Slovensko pre doterajšiu nízku infláciu vhodným kandidátom pre spoločnú menu. Otázka udržateľnosti vývoja, splnenia inflačných kritérií pre prijatie spoločnej meny. Otázka udržateľnosti je veľmi "zahmlená" a nekonkrétna. Rast cien na Slovensku a prijatie eura.