APEC je aréna súperenia veľmocí - Pressburg, Adrian Peter
APEC - Ázijsko-tichomorská hospodárska spolupráca. Rozsiahlosť APEC - 21 členov - zakladajúci členovia a štáty, ktoré pristúpili neskôr. Ak sa má APEC posunúť dopredu, vrátane možného vytvorenia zóny voľného obchodu, musí prejsť vnútornou transformáciou. APEC a India. APEC a Západ. APEC a Čína. Perspektívy vývoja APEC, snaha o zefektívnenie činnosti.