Klastre - stratégia zabezpečenia konkurencieschopnosti malých a stredných podnikov - Grančičová, Katarína, 1967-
Charakteristika efektov vyplývajúcich z účasti malých a stredných podnikov v klastri: 1. získanie rozsiahlej a aktuálnej informačnej základne, 2. odstraňovanie komunikačných bariér a umožnenie spolupráce medzi MSP, 3. získavanie nových poznatkov v profesijnej oblasti, 4. poradenstvo a lobbing, 5. podpora marketingu MSP prostredníctvom marketingu klastra, 6. znižovanie nákladov a zvyšovanie produktivity, 7. inovácie, 8. podpora konkurencieschopnosti.