Vybrané výzvy v oblasti poisťovníctva - Palacková, Dana
Analýza jednotlivých faktorov ovplyvňujúcich poistiteľnosť rizík a naznačenie vývojových trendov v týchto oblastiach. Ekonomická dimenzia životného prostredia. Environmenálna politika EÚ, environmentálna politika a poistenie. Poistiteľnosť environmentálnych rizík. Genetika v poisťovníctve, hrozby pre poisťovne.