Metodologické východiská modelovania vývoja zabezpečovania verejných potrieb v kontexte reformy verejnej správy - Babiak, Martin
Problematika nezosúladenia prechodu kompetencií s presmerovaním finančných tokov smerom k subjektom na nižšom stupni riadenia NH, sumarizácia východísk pre vyčíslenie dodatočného deficitu vo financovaní zabezpečovania tých verejných potrieb, u ktorých táto situácia nastala. V tomto kontexte boli definované zodpovedajúce vzťahy a terminológia - hlavne asynchrónnosť reformy, zadlžovanie verejnej potreby, dlh asynchrónnosti a pod.