Vzťahy Európskej únie s krajinami Južného Kaukazu - Stepanyan, Ruben
Región Južného Kaukazu v minulosti stredobodom záujmov rôznych mocností a vojenskopolitických zoskupení. Križovatka rozličných etnických skupín, náboženstiev, kultúr a civilizácií. Južný Kaukaz ako objekt záujmov svojich susedov - Ruska, Iránu a Turecka ako aj svetových mocností. Záujmy Európskej únie na Južnom Kaukaze.