Nová finančná perspektíva Európskej únie - Lichard, Tomáš
Po zložitých, viac ako dvojročných rokovaniach sa 4. apríla 2006 dosiahla dohoda o novej finančnej perspektíve Európskej únie na roky 2007-2013. Príspevok sa venuje histórii rokovaní a postojom jednotlivých krajín. Čo by mal spoločný rozpočet financovať a odkiaľ by mal brať zdroje a či spoločný rozpočet môže plniť rovnaké makroekonomické funkcie ako štátny rozpočet. Možnosti reformy financovania EÚ s ohľadom na cieľ zvýšenia konkurencieschopnosti ekonomiky EÚ.