Analýza hrubej pridanej hodnoty a jej zložiek v rámci Európskej únie - Havettová, Miroslava
Hrubá pridaná hodnota (HPH) je jedným z dôležitých makroekonomických indikátorov, vyjadruje ekonomickú účinnosť celého hospodárstva. Štruktúra HPH. Porovnanie v rámci jednotlivých pomerových ukazovateľov HPH Slovenskej republiky s krajinjami EÚ. V súčasnosti sa nachádza SR na posledných priečkach v úrovni dosiahnutej HPH v rámci celkovej produkcie na Slovensku, táto skutočnosť by mala naštartovať zmeny súvisiace s používanými technológiami a prerozdeľovacím mechanizmom v rámci celej ekonomiky SR.