Riadenie vyučovacieho procesu v odborných ekonomických predmetoch - Novák, Jaromír, 1978-
Vzťah učiteľa a žiaka vo vyučovacom procese ako vzťah riadiaceho a riadeného. Základné funkcie riadenia v práci učiteľa ekonóma. Plánovanie ako súčasť práce učiteľa ekonóma. Organizovanie a vedenie ľudí. Kontrola - skúšanie. Formovanie manažérskych spôsobilostí v procese prípravy budúcich učiteľov ekonómov.