Dlhopisy v účtovníctve podnikateľov - Šlosárová, Anna
Charakteristika dlhopisu. Dlhopisy sa zaraďujú podľa charakteru medzi dlhové cenné papiere. Charakteristika dlhopisu ako druhu cenného papiera v podnikateľskej účtovnej jednotke. Informácie potrebné na účtovanie o kupónovom dlhopise a na účtovanie o diskontovanom dlhopise. Účtovacie predpisy vo všeobecnosti. Príklady na postupy účtovania niektorých druhov dlhopisov.