Hodnotenie výkonnosti podniku z hľadiska investora - Okruhlica, František
Medzinárodná konkurencia a potreba zvyšovania hodnoty podniku. Správa podniku ako základňa pre meranie a odmeňovanie.Vlastnícky prístup k hodnoteniu výkonnosti podniku. Monitorovací a motivačný program správnych orgánov. Metódy merania výkonnosti a rentability podniku vhodné pre vlastníkov. Využitie metódy EVA a koncepcie Balanced scorecard.