Prístupy k definovaniu korupcie - Sičáková-Beblavá, Emília
Všeobecné definície korupcie. Typológia korupcie. Korupcia podľa oblasti, do ktorej zasahuje. Korupcia podľa dopadu na občana. Korupcia podľa miery organizácie. Korupcia podľa prítomnosti krádeže verejného majetku. Korupcia podľa náhodnosti výskytu. Korupcia podľa vzťahu obidvoch zainteresovaných strán. Korupcia podľa formy a miery reciprocity. Korupcia podľa vzťahu elity a masy. Korupcia podľa motivácie korumpujúceho. Korupcia podľa motivácie korumpovaného.