Reporting, jeho úloha a význam v bankovom manažmente - Vovk, Martin, 1976-
Reporting predstavuje pre finančné riadenie akejkoľvek inštitúcie, banky nevynímajúc, veľmi dôležitú súčasť práce oddelenia controllingu. Predstavuje významný zdroj dôležitých informácií pre manažment, pretože práve na základe požiadaviek manažmentu je zostavená štruktúra a obsah príslušného reportu. Controllingové oddelenie bánk zostavuje reporty s rôznou periodicitou a v rôznej štruktúre. Medzi najvýznamnejšie, najmä z hľadiska obsahu a rozsahu, patria mesačné manažment reporty, ktoré sa zostavujú najdetailnejšie.