Čína a jej ozbrojená moc - Pressburg, Adrian Peter
Vývoj Číny na hospodárskom poli. Prvenstvo si stále držia USA na hospodárskom a vojenskom poli. Postupné zaradenie sa Číny do svetového hospodárstva dalo medzinárodnej ekonomike jej súčasný globálny ráz. Čína ako námorná veľmoc. Ľudová oslobodzovacia armáda sa musí transformovať primerane tomu, ako sa z Číny stáva globálna námorná veľmoc. Súperenie na poli informačných a high technológií medzi Čínou a USA.