Komentár k novele zákona o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov - Adamček, Dušan
Dňa 2.7.2007 poslanci Národnej rady Slovenskej republiky schválili zákon č. 309/2007 Z.z., ktorý novelizuje zákon č. 124/2006 Z.z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a ktorý tiež novelizuje niektoré ďalšie súvisiace zákony. Základným účelom novely zákona č. 124/2006 Z.z. je dotvorenie legislatívneho rámca právnych podmienok na zabezpečenie vyššej miery uspokojivej ochrany života a zdravia zamestnancov, posilnenie účasti zástupcov zamestnancov na riešení firemnej problematiky v oblasti BOZP, pružnejšie konanie zamestnávateľov vrátane zníženia ich administratívnej zaťaženosti, zlepšenie čitateľnosti textu právnej úpravy BOZP a lepšie uplatňovanie tejto problematiky v praxi.