Pomerové a regresné bodové odhady strednej hodnoty v konečnom základnom súbore - Hrnčiarová, Ľubica
Pomerové a regresné bodové odhady strednej hodnoty a úhrnu v konečnom základnom súbore. Bodový odhad pomerovej veličiny ako prostriedok k získaniu odhadu úhrnu alebo strednej hodnoty v konečnom základnom súbore. Výpočtová tabuľka bodového odhadu pomeru R v základnom súbore. Ilustračný príklad.