Metóda funkcie užitočnosti vo viackriteriálnom rozhodovaní - Terek, Milan
Základné poznatky o teórii užitočnosti. Axiómy očakávanej užitočnosti a princíp maximalizácie očakávanej užitočnosti. Problém viackriteriálneho rozhodovania. Normatívny prístup.